Tenismeni din trei judeţe, aşteptaţi la Cupa „Ianus”

Sportul „alb” revine la poalele Meseşului, după o pauză de trei săptămâni, ultima competiţie desfăşurată fiind Cupa „Meseş”, în perioada 8 – 9 iunie.

Cea de-a III-a ediţie a Cupei „Ianus” la tenis de câmp este programată sâmbătă, începând cu ora 9, la Baza de tenis de lângă Sala Sporturilor. Potrivit antrenorului de la Clubul Sportiv Municipal Zalău, Constantin Carp, şi-au anunţat prezenţa sportivi din trei judeţe, pe lângă tenismenii sălăjeni urmând să participe sportivi din Satu Mare şi Baia Mare. Există posibilitatea ca până la şedinţa tehnică, programată vineri după-amiază, de la ora 17, să mai existe sportivi înscrişi, însă antrenorul Carp a spus că sunt şanse destul de reduse, fiindcă „în aceeaşi perioadă are loc un concurs de categoria I la Cluj şi mulţi sportivi vor pleca acolo, având în vedere că cel de la Zalău este de categoria a II-a”.
Din Sălaj sunt aşteptaţi sportivi de la CSM Zalău, Palatul Copiilor Zalău şi Clubul Sportiv Pro Tenis Şimleu Silvaniei.
Ediţia a III-a a Cupei „Ianus” se va organiza la opt categorii de vârstă: 12 ani (masculin şi feminin), 14 ani (masculin şi feminin), 16 ani (masculin şi feminin) şi 18 ani (masculin şi feminin). Cu toate că, iniţial, turneul de la Zalău includea şi categoria 10 ani (masculin şi feminin), antrenorul Carp a precizat că Federaţia Română de Tenis nu a acceptat această categorie şi la turneul de la Zalău, tocmai în ideea că de luni este programat la Cluj Campionatul Naţional Individual de Vară.

Leave a Comment